Pressemelding:Opplysningen AS legger ned Fagernes-avdelingen

Publisert: 18.01.10

– innholdet kan være utdatert

Den planlagte nedleggelsen kommer drøyt et halvår nedleggelsen og oppsigelsene i Sortland.

Den gang ble alle forslag som kunne reddet avdelingen i Sortland blankt avvist. Ledelsen valgte i stedet å stå fram som kyniske kapitalister, og viste ingen kompromissvilje eller omtanke for ansatte og lokalsamfunn.

Siden nedleggelsen av avdelingen på Sortland har 1881 tapt mange kunder. Det gjør man gjerne når omdømmet rammes. Dermed skulle man tro ledelsen i selskapet ville forsøke å vinne tilbake tapt sympati i befolkningen. Det ser dessverre ikke ut til å være tilfelle.

Selskapet velger på nytt nedlegging av en hel avdeling framfor å ta ned antallet midlertidig ansatte. Velger ledelsen å kjøre den videre prosessen slik man gjorde det på Sortland, vil man tape ytterligere sympati både i fagbevegelsen, i distrikts Norge og i politiske kretser.

Det kan ikke være i selskapets interesse å fortsette konfrontasjonslinjen med tillitsvalgte og fagbevegelsen

EL & IT Forbundet oppfordrer eierne i Opplysningen AS til å tenke over situasjonen selskapet har havnet i, løse selskapets problemer i fellesskap med de tillitsvalgte og satse på å videreutvikle selskapet med dagens desentraliserte struktur.

For ytterligere kommentar, kontakt:
Forbundsleder Hans O. Felix, mobil 908 55 815
Forbundssekretær Henning Solhaug, mobil  908 55 823

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.