Politisk streik i dag

Publisert: 02.11.10

– innholdet kan være utdatert

Det er stor mobilisering i det ganske land for den politiske streiken. Det meldes om arrangementer i de aller fleste distriktene i EL & IT Forbundet.

Den store oppslutningen forteller at forbundsleder Hans Felix har rett når har sier: – Våre medlemmer er utålmodige. Det har stadig vært varslet at den ene eller den andre forskriften skulle komme, uten at noe har skjedd. Nå er det på tide at regjeringen/myndighetene innfrir løftene. Tålmodigheten er brukt opp, sier forbundsleder Hans Olav Felix.

Kravene forbundet stiller i streiken er:

Når det gjelder FKE krever EL & IT Forbundet:

  • Den som er faglig ansvarlig (installatør) og den som utfører arbeidet (fagarbeider) skal være ansatt i samme bedrift.
  • Inn- og utleie mellom bedrifter skal kun foregå mellom bedrifter som omfattes av forskriften (FKE), er godkjent opplæringsbedrift, har faste ansatte og har egenproduksjon.
  • Utenlandske arbeidere skal ha tilsvarende faglige kvalifikasjoner som norskutdannede for å kunne arbeide som elektrofagarbeider. De som ikke tilfredsstiller kvalifikasjonene i FKE må avlegge fagprøve i Norge. Tilsvarende skal også gjelde for installatør.
  • Krav til kvalifikasjoner skal også gjelde for ansatte hos produsent – det er ikke tilstrekkelig med bedriftsintern opplæring.
  • Det må framkomme i forskriftens navn at det er en forskrift om krav til kvalifikasjoner for elektrofagarbeider.

Når det gjelder kompetanseforskriften krever EL & IT Forbundet:

  • Kompetanseforskriften vedtas slik den var beskrevet i Olje- og energidepartementets høringsutkast og i tråd med rådene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), blant annet ved at nettselskapene skal ha egne ansatte til drift og vedlikehold.

 

Arrangementer i distriktene

Over hele landet meldes det inn til forbundet om små og store arrangementer i forbindelse med den politiske streiken. Her er noe av det som skjer på torsdag:

I distrikt Hedmark og Oppland vil det være informasjonsmøter og arrangementer i Lillehammer, på Hamar, i Kongsvinger og på Elverum.

I Agder-fylkene blir det markeringer på torget i Kristiansand, på torget i Risør og foran rådhuset i Arendal.

Distrikt Rogaland legger opp til demonstrasjonstog i Stavanger, Egersund og Hagesund. Alle togene starter klokken 13.00. I Stavanger går de fra Jernbanelokket til Sølvberget kulturhus, i Egersund samles de på torget og i Haugesund går de fra Rådhusplassen til Steinparken. Etter toget blir det appeller på de respektive stedene.

I Trøndelag er det foreløpig planlagt å avholde streikemøter i Trondheim og Namsos i løpet av den fire timer lange streiken.

Distrikt Nordland holder arrangementer i Brønnøy og Bindal. Der holdes det felles medlemsmøte for elektrikere og energimontører. I Brønnøy møtes de på kafe Ritz klokken 13.00 og i Bindal møtes de på Terråk.

I distrikt Hordaland og Sogn og Fjordane blir det tre store arrangementer i Førde, Bergen og på Leirvik. Alle tre steder blir det demonstrasjon, appeller og kultur. I Førde er det oppmøte på Førdehuset, i Bergen på Torgalmenningen og på Leirvik på Grand Hotell. På plasser der det ikke er mulig å delta i fellesarrangement vil klubbene avholde klubbmøter.

Distrikt Møre og Romsdal vil holde samlinger i forbindelse med den politiske streiken på følgende steder: Surnadal, oppmøte Sentrum, Sunndalsøra, Sentrum, Kristiansund, Kongens plass / Folkets Hus, Molde, Rådhusplassen, Brattvåg, Verftet, Ålesund/Spjelkavik, oppmøte Color Line Stadion og Ulsteinvik, Sentrum og verftene. Følg med på distriktets hjemmeside for oppdateringer.

Distrikt Oslo og Akershus har møte i Samfunnssalen klokken 11.30. Deretter blir det fanemarkering i regjeringskvartalet klokken 13.00.

Finnmark vil ha markeringer på Rådhusplassen i Hammerfest, på Rådhusplassen i Vadsø og på torget i Kirkenes. 

Distrikt Østfold samles på Folkets Hus i henholdsvis Moss, Sarpsborg og Askim. I Halden er ikke møtested endelig fastsatt.

I Vestfold/Telemark blir det møte på Hotell Høyers i Skien klokken 13.00 og på LO-senteret i Notodden sammen tid.

Kino City i Drammen er møtested for distrikt Buskerud. Møtet vil holdes fra klokken 12.00 til 15.00. Det settes opp buss fra Hønefoss, Kongsberg og Vikersund klokken 11.30.

Distrikt Troms og Svaldbard har markeringer i sentrum av Harstad og Tromsø. 

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.