Polen: tilkallings-generasjonen

Publisert: 16.04.13

– innholdet kan være utdatert

Hver tredje ansatte har en usikker arbeidskontrakt uten juridiske rettigheter. I hovedstaden Warszawa har 60 prosent av nyansatte, det vil si ungdom, en midlertidig kontrakt uten trygderettigheter, pensjonspoeng eller betalt ferie.

I stedet for ”den tapte generasjon” snakker man om ”tilkallingsgenerasjonen”.

At mange pollakker akseptere dårlig lønns- og arbeidsvilkår i andre land, kan ha sammenheng med at vilkårene i hjemlandet er enda dårligere.

Svak fagbevegelse

Forklaringene på dette er mange, fagbevegelsens to landsorganisasjoner står svakt, arbeidsgiverne er lite interessert i noen form for sosial dialog og ulike regjeringer synes ikke å ville forbedre forholdene på arbeidsmarkedet.

Les mer om dette på lo.no.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.