Planlegger kraftanlegg i Sulitjelma

Publisert: 14.07.11

– innholdet kan være utdatert

Simon Andersen leder an i det som kan bli den største vannkraftutbygginga i Nordland. Får han det som han vil blir Salten kraftsamband bare smågutter, skriver NRK Nordland.

Det er selskapet Lappland kraftverk som står bak planene, og de vil at overskuddet fra kraftproduksjonen skal brukes til utvikling av samiske lokalsamfunn på begge sider av grensa.

– Vi jobber for lokal næringsutvikling, men også samisk næringsutvikling. Prosjektet eies av Laponia i Sverige, som er et rent samisk selskap. Det er bare samer som er aksjonærer og samiske interesser som står bak, sier prosjektleder Simon Andersen.

Blir miljøvennlig

Prosjektlederen selv er same fra Musken i Tysfjord, og har også en sentral plass i styret. Tidligere har han vært ansatt i det svenske motstykket til Statkraft, Vattenfall. Han mener jussen er på hans side dersom av kraftutbyggingen fører til god samfunnsutvikling i samiske lokalsamfunn. Simon Andersen sier de også tenker miljø.

– Det blir ei miljøvennlig utbygging, uten dammer. Og vi vil få laget ei konsekvensutredning, slik myndighetene krever, sier Andersen.

Les mer på NRK.no.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.