Pilotprosjekt ved Telemark fagskole

Publisert: 22.01.10

– innholdet kan være utdatert

Modulen skal tilrettelegges både for ordinære fagskolestudenter i to-årig løp for fagskole, elkraft- og automatiseringslinje og som EVU-tilbud for personer i jobb.

Initiativet kommer fra NELFO i Telemark og er tatt for å styrke kompetansen på energirådgivning.

Kvalifikasjon for energimerkeordningen

Ett av formålene med utdanningen er å sikre og å øke elektrobransjens posisjon som leverandør av energieffektive og miljøriktige løsninger. Nye krav til energieffektivitet og innføring av energimerkeordningen vil gradvis øke kundenes bevissthet om energibruk og energikostnader, skriver NELFO på sin nettside.

Stor interesse

En pilotklasse med 15 deltakere startet første uke etter nyttår og går over seks måneder. Skolen opplevde stor pågang og det var flere som ikke fikk plass. Utdanningen skal etableres som fast tilbud fra høsten 2010.

Godt og positivt tilbud

– Dette er et godt tilbud for å styrke elektrikeres kompetanse tilnærmet ingeniørnivå. Energimerking av bygg er lovfestet og er noe alle huseiere må gjøre. Gjennom en vurdering av fagpersoner får eierne vurdert energiforbruket, sier distriktssekretær i EL & IT Forbundet distrikt Vestfold/Telemark, Are Solli, som har deltatt i et par møter under forberedelsene til moduletableringen.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.