Personvern er viktigere

Publisert: 30.01.14

– innholdet kan være utdatert

Rapporten ” Personvern – tilstand og trender 2014” er laget i et samarbeid mellom Teknologirådet og Datatilsynet i forbindelse med den internasjonale personverndagen 2014. Rapporten tar for følgende tema:

  • bryr folk seg om personvern?
  • Snowden-avsløringene
  • nedkjøling i Norge
  • kroppsnær teknologi
  • metadata og den nye overvåkingen

Rapporten er bygget på en undersøkelse utført via webpanel av Opinion Perduco i november 2013. 1501 innbyggere i alderen 15 år og oppover, svarte på undersøkelsen.

Eget ansvar

Undersøkelsen viser også at mange mener de selv har størst inflytelse over at personvernet blir ivaretatt. Litt over halvparten svarer de selv har størst innflytelse, mens resten mener myndighetene eller andre har mest innflytelse.

Nedkjølingseffekten

Rapporten drøfter også hva Snowden-avsløringene har betydd for folka digitale atferd. Mange er bekymret for den såkalte “nedkjølingseffekten”.

En sentral følge av nedkjølingseffekten er press på ytringsfriheten, som i neste konsekvens kan svekke demokratiet ved at borgerne begrenser sin deltakelse i åpen meningsutveksling.

Rapporten peker på ulike utfordringer med personvernet vi har og vil få.

Les hele rapporten her.

 

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.