Pause i Traftec-meklingen

Publisert: 22.02.19

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet krever tariffavtale i alle avdelinger i elektrobedriften Traftec AS. Fra før har vi krevd tariffavtale i rogalandsavdelingen, hvor fem medlemmer har i streiket siden sommeren.

Bedriften har avvist kravet. 21. februar ble det gjennomført kretsmekling i Kristiansand. Partene har nå tatt pause i meklingen fram til 1. april.

Streiken fortsetter som før.

Tariffavtaler bidrar til ordna forhold og rettferdig konkurranse

Tariffavtaler gir medlemmene rettigheter utover loven, og er et av våre aller viktigste midler i kampen for gode arbeidsforhold. Avtalene fastsetter lønnsnivået, sikrer medbestemmelse på arbeidsplassen, gir rett til AFP og er viktig for å sikre rettferdig konkurranse mellom bedrifter.

Les mer om streiken i Traftec her.

Følgende personer representerte EL og IT Forbundet i meklingen:

Bjørn Fornes, leder av forhandlingsavdelingen

Øyvind Wallentinsen, leder, Rogaland Elektromontørforening

Kjell-Arne Andersen, distriktssekretær, Agder

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.