Pålegger fortsatt etterforskning

Publisert: 20.08.14

– innholdet kan være utdatert

Ramundas Gudas fra Litauen ble hardt skadd i heisulykken sommeren 2013. Gudas arbeidet i selskapet UAB Norena og hadde vært knappe to uker i Norge da arbeidsulykken skjedde. UAB Norena utførte oppdrag for hovedentreprenøren RVS AS.

Det var i forbindelse med rehabilitering av et næringsbygg, som Asker og Bærum boligbyggelag står ansvarlig for, at Gudas ble skadd.  ABBL renoverte et næringsbygg til leilighetsbygg.

To kontrakter

Selskapet han arbeidet i opererte med doble kontrakter med en prisforskjell på 144 kr/timen. I kontrakten overfor norsk arbeidsgiver og myndigheter var lønna 163 kr/timen, men 21-åringen fikk 19 kr/timen på den ”skjulte” kontrakten. 

70 prosent ufør

Gudas fikk store skader og ble operert på Ullevål sykehus. Deretter lå han på sykehus i hjemlandet, før 100 dager på rehabilitering, skriver Asker og Bærum Budstikke.

Unggutten ble senere erklært 70 prosent ufør.

Heismontørenes fagforening har hele tiden kjempet for at saken skulle etterforskes bredest mulig og for at 21-åringen skal få erstatning.

Fagforeningen mener saken er prinsipielt viktig, fordi entreprenører øker bruken av underleverandører med innleid utenlandsk, ufaglært arbeidskraft. Fagforeningen påpeker at arbeid med heiser er farlig arbeid og tillitsvalgte ser stadig nesten-ulykker, skriver Budstikka.

Kilde: Asker og Bærum Budstikke.

Relevante artikler

Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.
22. og 23. mai avholdes forhandlinger på IKT-overenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Abelia.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.