Organiserte fornøyd på jobben

Publisert: 04.12.12

– innholdet kan være utdatert

I alt 29.000 arbeidstakere har vært med i undersøkelsen som er den første i sitt slag, og inngikk i det store forskningsprosjektet European Social Survey, skriver Frifagbevegelse.

Skandinavia og Sveits

Ikke uventet er folk flest mest fornøyd på jobben i de skandinaviske landene og i Sveits. På en skala fra 0 til 10 skårer danskene aller best både blant fagorganiserte og uorganiserte, og får en generell skår på 8,25, fulgt av Sveits (8,03) og Norge (7,93). I den andre enden, der folk trives minst på jobben, finner vi Russland, Tsjekkia og Portugal.

Forskerne har ikke funnet fram til noen entydige sammenhenger mellom det å være fagorganisert og være tilfreds med jobben, dertil varierer resultatene for sterkt fra land til land.

Forskerne

Bak står de to forskerne Chiara Paola Donegani fra Det katolske universitetet i Milano og Stephen McKay fra Universitetet i Birmingham. undersøkelsen. Undersøkelsen offentliggjøres i siste utgave av Det europeiske fagforeningsinstituttet ETUIs tidsskrift «Transfer».

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.