Opptrapping av streiker

Publisert: 25.05.10

– innholdet kan være utdatert

Verken konflikten innen renhold eller transport synes nærmere en løsning.

Arbeidsmandsforbundet tok fra i morges ytterligere tusen renholdere ut i streik. Dermed er til sammen 2 500 renholdere i ti fylker i Sør-Norge nå i streik.

Transportarbeiderforbundet trapper i dag opp streiken på godsterminalene. Det første streikeuttaket rammet bare terminaler i Oslo-området, men nå tas praktisk talt alle medlemmer over hele landet ut i streik.

Støtte fra EL & IT Forbundet

EL & IT Forbundet har sendt støtteuttalelse til de streikende både i Arbeidsmandsforbundet og Transportarbeiderforbundet.

– Transportarbeiderne fører en kamp for trygge og faste arbeidsplasser. Det må bli slutt på at bedriftene bryter arbeidsmiljøloven med bruk av midlertidig ansatte. Innleie av ansatte fra bemanningsforetakene, til en lavere lønn, er også å betrakte som sosial dumping. Transportarbeiderne fører nå en kamp som gjelder flere bransjen enn dem selv, heter det i uttalelsen som er rettet til de streikende på godsterminalene.

I støtteuttalelsen til reholderne heter det blant annet: – Renholderne er en av de lavest lønte arbeidstakergruppene i landet. Det er nå på tide at de får et lønnsløft. EL & IT Forbundet støtter streiken, og renholdernes krav om å komme opp på rammen for frontfagene.

Les mer om streikene på transportarbeider.no og arbeidsmandsforbundet.no.

EL & IT Forbundets støtteuttalelser finner du til høyre på siden.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er tilstede med egen stand på Eliaden på Lillestrøm 28-30 mai.
Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.