Oppstart for hovedtariffoppgjøret LO Stat/Spekter

Publisert: 10.04.18

– innholdet kan være utdatert

Oppgjøret starter i dag og omfatter 55 000 LO-medlemmer i Spekter-området innenfor foretak som jernbane, Posten og NRK, samt helseforetakene og kultursektoren.

(Bildet: Forbundssekretær Reidunn Wahl og LO Stats forhandlingsleder Eivind Gran)).

I EL og IT Forbundet omfatter oppgjøret blant annet våre medlemmer i Statnett og Relacom.

– Det er flere vanskelige temaer vi skal forhandle om, men som alltid er vi optimister, sier forbundssekretær Reidunn Wahl, forbundets representant i LO Stats forhandlingsutvalg.

Økonomiske krav

 LO Stat krever økt kjøpekraft til alle, lavtlønnstillegg og at lønnsforskjellene reduseres for dem med høyere utdanning.

  • et generelt tillegg til alle på 1 950 kroner
  • et lavtlønnstillegg på 4 875 kroner til dem som tjener 417 726 kroner eller mindre.

LO Stats krav holder seg innenfor rammene av frontfaget, det vil si 2,8 prosent.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.