Opprop for faste ansettelser

Publisert: 12.04.12

– innholdet kan være utdatert

EUs vikarbyrådirektiv har skapt mye debatt i fagbevegelsen og innad i Arbeiderpartiet. En rekke lokallag i AP har fattet vedtak om veto mot direktivet. Store byer som Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Fredrikstad, Haugesund, Sarpsborg har fattet VETO-krav. Fylkeslag som Østfold, Vestfold, Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag har fattet vedtak for VETO mot EUs vikarbyrådirektiv til tross for at AP i regjering, mot SV og SPs statsråder, har sagt JA til direktivet.

Statsminister Stoltenberg må nå hente sin støtte fra Høyre og FrP i Stortinget. Saka kommer sannsynligvis opp i Stortinget 7 juni. NHO, VIRKE og de alle de stor vikarbyråene ønsker direktivet velkomment.

EL & IT Forbundet er en av de som støtter et opprop som krever at Regjeringa må avklare direkte med EU om Norge kan opprettholde Arbeidsmiljøloven om innleie. Ikke minst om §14.12 som i pkt. 1 krever fast ansettelse i bemanningsforetaket og pkt. 2 som krever skriftlig avtale med tillitsvalgte før innleie fra bemanningsforetak/leiefirmaer. Det er et viktig krav at også leiearbeiderne har lønn mellom oppdrag.

Om dette ikke kan avklares, må regjeringa vurdere vedtaket sitt på nytt. Oppropet krever at dagens regler om innleie etter avtale med tillitsvalgte forsterkes. Det må være krav til at arbeidstakerne som leies inn må være fast ansatt hos utleier med lønn mellom oppdrag, og tilsynsmyndighet og sanksjonsmuligheter for Arbeidstilsynet.

Regjeringens forslag om likebehandling av innleide arbeidstakere, innsynsrett for tillitsvalgte og solidaransvar for innleier støttes. Det samme gjelder innføring av kollektiv søksmålsrett.

Følgende forbund har tilsluttet seg oppropet: EL & IT Forbundet, Fagforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund

Følgende LO- avdelinger: LO i Bergen, LO i Oslo, LO i Stavanger, LO i Trondheim,

LO i Asker og Bærum, LO i Aust Agder, LO i Dalane, LO i Eidskog, LO i Follo, LO i Fredrikstad, LO i Grenland, LO i Kristiansand og Omegn, LO i Nedre Eiker, LO i Nedre Romerike, LO i Notodden, LO i Orkdal og Meldal, LO i Romsdal, LO i Sarpsborg, LO på Søre Sunnmøre, LO i Sør-Troms, LO Svalbard, LO i Tinn, LO i Vesterålen, LO i Ålesund og Omegn, LO i Åmot.

Støtte til oppropet samt bevilgning til annonsering kan sendes til LO i Oslo, Youngstorget 2B, 0181 Oslo. E-post: opprop@lo-oslo.no.

Bevilgning sendes konto: 9001 17 67809.

 {F6AA7E35DF5C}

Relevante artikler

Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.
22. og 23. mai avholdes forhandlinger på IKT-overenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Abelia.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.