Ønsker klare kriterier for lønnsfastsettelse

Publisert: 10.05.16

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet fremmer krav i tråd med frontfaget, og både tror og håper på et godt forhandlingsresultat.

– Vårt viktigste krav er tydelige kriterier for lønn i sektoren, slik at vi sikrer en mer rettferdig og objektiv fastsettelse. Vi ønsker å avtale kriterier som det lokale lønnssystem kan bygges rundt. Det samme gjelder innføring og praktisering av resultatlønn, sier Torbjørn Sundal, forhandlingsleder for EL og IT Forbundet.

EL og IT krever også et generelt tillegg som gir økt kjøpekraft for alle. I tillegg ønsker EL og IT at outsourcing av oppgaver som til vanlig utføres i bedriften, skal drøftes med de ansatte, også når det flyttes ut til bedrifter i Norge. I dag gjelder denne bestemmelsen kun ved outsourcing til utlandet.

Fristen for enighet er 11. mai.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.