Økt etterspørsel etter fagutdannede

Publisert: 24.10.13

– innholdet kan være utdatert

Det viser en fersk rapport fra Statistisk sentralbyrå.

I rapporten ”Forecasting Demand and Supply of Labour by Education”” sammenligner SSB etterspørsel og tilbud for tjue utdanningsgrupper.

Vanskelig uten videregående

Framskrivningene tyder på at det vil bli vanskeligere å få jobb for dem som kun har grunnskole eller grunnkurs fra videregående. Denne gruppen, sammen med dem med ukjent utdanning, utgjør kun 16 prosent av etterspurt arbeidskraft i 2030, ifølge SSBs rapport.

Samtidig kommer Norge til å mangle folk med fagbrev fra videregående, som bygg og anleggsfag.

– Norge trenger dyktige fagfolk og derfor vil regjeringen satse på yrkesfagene. Denne rapporten understreker nok en gang hvor viktig det er at vi får flere til å fullføre videregående skole, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Les rapporten her.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.