Øker presset om global avtale

Publisert: 15.11.10

– innholdet kan være utdatert

Nestleder Vidar Hennum og forbundssekretær Roar Gundersen var forbundets representanter på UNIs kongress i forrige uke. I løpet av kongressdagene snakket Hennum og Gundersen med generalsekretær Philip Jennings om Telenors avvisning av en global avtale.

Ny handlingsplan

I tillegg vedtok kongressen handlingsplanen “Breaking trough”. Den nye handlingsplanen handler både om at UNI skal organisere seg bedre, at forbundene skal forhandle kollektivt og en ny offensiv for å få på plass globale avtaler.

Planen inneholder også et punkt om å sørge for at ILO følger opp sin forpliktelse i de globale selskapene.

Telenors virkelighet

Generalsekretær Philip Jennnings mener det er på tide at Telenor-ledelsen våkner opp.

– Det virker ikke som om Telenor-sjefen har sett at verden går framover. Han må snart våkne opp og ta innover seg den nye virkeligheten, sier han til Nettverk.

Jennings sier at UNI ikke kommer til å gi seg.

– Det går ikke an å skryte av at Telenor er en teknologisk ledende global bedrift, og så si nei til en global avtale for sine ansatte. Vi står bak medlemmene våre i Telenor og vil presse hardt for å få på plass en avtale. I en global bedrift i en global verden, trenger også globale avtaler. Hvis ikke taper de, sier generalsekretæren.

Les hele saken i Nettverk.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.