Økende ledighet i Spania

Publisert: 18.05.12

– innholdet kan være utdatert

5,6 millioner arbeidsledige er like mange som arbeidsledig ungdom under 25 år i hele EU. I EU blir det ca 200 000 nye arbeidsledige hver måned.

1,7 millioner husholdninger uten inntekt

I Spania ble det registrert i gjennomsnitt litt over 120 000 nye arbeidsledige i måneden det første kvartalet i år. 400 000 skal ha sluttet å søke etter jobb for det rett og slett ikke er noen jobber å få. 1,4 millioner deltidsarbeidende ønsker mer arbeid.

1,7 millioner husholdninger står uten arbeidsinntekt.

Bunnen ikke nådd

Dagens konservative regjering forventer at antallet arbeidsledige kommer til fortsette å øke helt fram til 2014. Bare i år vil 630 000 arbeidsplasser forsvinne.

Flere spår at arbeidsledigheten i 2013 vil overstige 26 prosent, men allerede i dag har flere regioner oversteget denne prognosen. I Andalusia er nå 34 prosent uten arbeid. I Barcelona og Valencia er ledigheten over 30 prosent.

Relevante artikler

På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.
EL og IT Forbundet er kritisk til mange av regjeringas forslag til endringer i pensjonssystemet. Les vårt innspill fra høringa i Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.