Økende kriminalitet mot sosiale nettverk og mobiltelefoner

Publisert: 13.09.12

– innholdet kan være utdatert

Det viser en fersk rapport gjennomført av Norton og som presenteres i Norton Cybercrime Report 2012, en av verdens største studier på nettkriminalitet.

39 prosent

Ifølge rapporten har hele 39 prosent av dem som er aktive i sosiale nettverk vært utsatt for nettkriminalitet. På sosiale medier er forbrukerne mindre bevisst på sikkerhetsrisikoen.

Rammet uten å vite det

40 prosent vet ikke at skadelig programvare kan operere veldig diskré og være vanskelig å oppdage, og over halvparten av de spurte er usikker på om deres maskin er fri for skadelige virus. De som lager virus bruker mye tid og energi på ikke å bli oppdaget – det er betydelige økonomiske drivkrefter bak det meste av det som spres av skadelig programvare.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.