Nytt uttak i HK-streiken

Publisert: 13.11.14

– innholdet kan være utdatert

Handel og Kontor har varslet utvidelse av streiken fra onsdag 26. november. Da tas 186 HK-organiserte til ut i konflikten. Uttaket berører Ap, SV, Arbeiderbevegelsens Arkiv og Bibliotek, Statstilsattes Hus og LO-tilknyttede FO, NNN, NTF, LO Stat og IE, i tillegg til dem som allerede er i streik.

Uten løsning blir det totalt 482 HK-organiserte som streiker fra førstkommende onsdag. 

Historikk og konsekvenser ved forbundskontoret

Det lykkes ikke partene Handel og Kontor og Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) å bli enige i går i meklingen på HK Landsoverenskomsten mellom Handel og Kontor og AAF. Det betyr streik fra fredag morgen.

I EL & IT Forbundet er alle på HK-overenskomsten tatt ut. Det betyr redusert service overfor medlemmer og tillitsvalgte.

– Tariffoppgjør i fagbevegelsen følger de samme spilleregler som ellers i arbeidslivet. Vi håper derfor på tålmodighet hos våre medlemmer/tillitsvalgte og respekt for konflikten, sier forbundsleder Hans Olav Felix.

For eventuelle kommentarer, er Trude Tinnlund, styreleder i AAF og LO-sekretær, kontaktperson.

Pressemelding fra LO om konflikten.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.