Nytt medhold hos Arbeidstilsynet

Publisert: 18.11.16

– innholdet kan være utdatert

Arbeidstilsynet har for fjerde gang fastsatt avspaseringsfaktoren for en beredskapsvakt i energisektoren til 1/5.

Det siste vedtak gjelder Valdres Energi AS, og ble fattet den 14. november. Fra før har Arbeidstilsynet fattet tilsvarende vedtak i tre andre bedrifter. Det gjelder Kragerø Energi Holding AS, Midt-Telemark Energi AS og Notodden Energi AS.

Vedtakene betyr at beredskapsvaktene i disse selskapene får én time avspasering for hver femte time på vakt.

EL og IT Forbundet har nettopp avsluttet en nesten sju uker lang streik mot KS Bedrift. Vedtakene til Arbeidstilsynet treffer kjernen i konflikten, som først og fremst dreide seg om avspaseringsordningen. Løsningen, som nå er ute til uravstemning, innebærer at vaktene ikke lengre er obligatoriske gjennom den sentrale tariffavtalen. Vaktenes innhold og kompensasjon må avtales mellom partene i hvert enkelt selskap, dersom energimontørene skal ha plikt til å delta. Dersom partene ikke blir enige om en slik avtale, står de ansatte fritt til å delta eller ikke. Videre har partene anledning til å be Arbeidstilsynet fastsette avspaseringsfaktoren, men det i seg selv utløser ingen plikt til å delta.

Les hele Valdres-vedtaket til Arbeidstilsynet.

Les om de andre vedtakene fra Arbeidstilsynet

Les "Energistreiken er over"

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.