Nytt LO-forbund

Publisert: 24.05.11

– innholdet kan være utdatert

– LO støtter deres viktigste fanesaker og vi er fornøyd med at som langtidsutdannede arbeidstakere valgte LO som sin foretrukne hovedsammenslutning, sier Kristiansen.

LOs sekretariat har vedtatt å åpne for Norsk Manuellterapeutforening (NMF) som nytt medlemsforbund i LO.  Endelig godkjennelse av medlemskap i LO foretas av LOs representantskap. Søknaden vil bli behandlet på neste møte som er 6. juni 2011.

LO har samarbeidet med NMF i første kvartal i år, om politiske saker som angår yrkesgruppa og om Inkluderende Arbeidsliv. Samtidig har Manuellterapeutforeninga jobbet internt med å fremme saken. 20. mai godkjente NMFs ekstraordinære landsmøte avtalen med LO.

NMF organiserer 328 av ca 400 manuellterapeuter i Norge. Foreningen ble etablert i 2006 og de har ikke tidligere vært tilknyttet en hovedorganisasjon. Av medlemmene er 66% menn og 34% kvinner. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelettsystemet. En manuellterapeut har en klinisk mastergrad i manuellterapi, der opptaktskravene blant annet er fysioterapeututdanning og to års praksis. Det tar syv år å bli manuellterapeut.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.