Nytt kraftverk i Glomma

Publisert: 03.09.15

– innholdet kan være utdatert

Vamma kraftverk er Norges største elvekraftverk. Det er i år 100 år siden de første delene av kraftverket ble satt i drift, og kraftverket er senere bygget ut i flere trinn. Vamma produserer i dag 1350 GWh per år, tilsvarende 14 prosent av strømforbruket i Oslo.

Det nye aggregatet, Vamma 12, får en slukeevne på 500 kubikkmeter vann per sekund, og vil produsere over 1000 GWh i året. Om lag 220 GWh er helt ny kraft, mens det resterende vil erstatte produksjonen i gamle aggregater.

920 mill. kroner er prislappen på det nye gigantanlegget og rundt 100 mann vil være i sving under anleggsperioden, som starter opp i oktober. Ifølge konsernsjef Finn Bjørn Ruyter skal prosjektet være ferdigstilt våren 2019.

Les mer på Hafslunds hjemmeside og Smaalenenes Avis.

Relevante artikler

– Har vært et behov lenge, sier EL og IT Forbundet, som ønsker satsningen velkommen.
– Utredningsarbeidet må starte så fort som mulig, utrykte EL og IT Forbundet når de i dag møtte statssekretæren i kommunal og distriktsdepartementet.
Regjeringa foreslår grep for å få fart på energieffektiviseringen i bygg i statsbudsjettet for 2023. EL og IT Forbundet hadde forventet mer.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.