Nytt fagforeningsdrap i Guatemala

Publisert: 30.05.11

– innholdet kan være utdatert

Hernández Godoy var finanssekretær for Izabal,bananarbeidernes fagforening SITRABI, knyttet til CUSG.

Dette er ikke første gang et SITRABI-medlem har vært målet for dødelig angrep på fagbevegelen. Den 10. april ble Oscar Humberto González Vázquez, også en lokalleder i SITRABI, funnet skutt og drept med 35 skuddskader.

ITUC/IFS har i et brev til president `Alvaro Colom oppfordet ham til å avslutte, en gang for alle, bølgen av drap og organisert vold mot fagforeningsaktivister. Organisert vold har toppet seg under Coloms regjeringstid.

ITUC/IFS minner presidenten om at ifølge grunnloven i Guatemala skal staten og myndighetene sikre og garantere alle et liv i frihet, rettferdighet og fred, samt å sikre landets borgere ”utvikling”.

– Det er meget viktig at det gjøres alt for å finne alle de ansvarlige for de siste grusomme aksjonene, sier ITUCs generalsekretær Sharan Burrow.

– For over tre år siden, under åpningen av ITUCs konferanse om straffefrihet i Guatemala, sa president Colom at han skulle kjempe for sosial rettferdighet, for rettsstaten og for å få en slutt på straffefrihet i landet. Disse løftene har dessverre ikke blitt oppfylt, påpeker Burrow.

ITUC/IFS representerer 175 millioner arbeidstakere i 151 land og har 306 tilsluttede organisasjoner.

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.