Nye EU-aksjoner 14. november

Publisert: 26.10.12

– innholdet kan være utdatert

Mest synlig blir aksjonene i Sør-Europa. Deler av spansk fagbevegelse vil har en ny generalstreik samme dag. De har fått med seg fagbevegelsen i en del andre. I første rekke vil de protestere mot de innstrammingstiltak som skjer i Europa, men som er mest omfattende og skremmende i land som Portugal, Hellas, Spania og delvis i Irland og Italia.

For Irland, Hellas og Portugal sin del er politiken direkte diktert av EU, den europeiske sentralbanken og det internasjonale pengefondet, mens for Italias og Spanias del er det deres nasjonale regjeringer som står bak politikken.

Europeisk fagbevegelse er enig om at sparepolitikken ikke vil føre til ny vekst og flere arbeidsplasser. DEFS vil markere kravet om ”en sosial kontrakt” for Europa som vektlegger økt sysselsetting og respekt for den sosiale dialog eller forhandlinger mellom arbeidslivets parter i stedet for politiske diktater.

Les resolusjonen her (engelsk)

Relevante artikler

Forhandlingene på Stortinget har forbedra det opprinnelige forslaget fra regjeringa, men ved å heve aldersgrensene fratas nå flere muligheten til en verdig avgang fra arbeidslivet.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær innen installasjonsområdet i forhandlingsavdelingen.
På forbundskontoret er det ledig en stilling som forbundssekretær i forhandlingsavdelingen med ansvar for tariffavtalene innen energi- og Spekterområdet.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.