Nye EU-aksjoner 14. november

Publisert: 26.10.12

– innholdet kan være utdatert

Mest synlig blir aksjonene i Sør-Europa. Deler av spansk fagbevegelse vil har en ny generalstreik samme dag. De har fått med seg fagbevegelsen i en del andre. I første rekke vil de protestere mot de innstrammingstiltak som skjer i Europa, men som er mest omfattende og skremmende i land som Portugal, Hellas, Spania og delvis i Irland og Italia.

For Irland, Hellas og Portugal sin del er politiken direkte diktert av EU, den europeiske sentralbanken og det internasjonale pengefondet, mens for Italias og Spanias del er det deres nasjonale regjeringer som står bak politikken.

Europeisk fagbevegelse er enig om at sparepolitikken ikke vil føre til ny vekst og flere arbeidsplasser. DEFS vil markere kravet om ”en sosial kontrakt” for Europa som vektlegger økt sysselsetting og respekt for den sosiale dialog eller forhandlinger mellom arbeidslivets parter i stedet for politiske diktater.

Les resolusjonen her (engelsk)

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.