Ny urodemonstrasjon i Polen

Publisert: 01.09.11

– innholdet kan være utdatert

Det er i første rekke de to polske landsorganisasjonene som mobiliserer, men det kommer grupper med fagorganiserte fra en rekke land i første rekke naboland som Tsjekkia og Tyskland. DEFS har valgt og legge sitt styrekomitemøte også til byen, et møte som skulle vært holdt i Brussel. Dermed blir lederne for en rekke av landsorganisasjonene i Europa med i demonstrasjonen som finner sted 17. september.

Kravene er ikke nye. Det er: JA til europeisk solidaritet, JA til jobber og arbeidstakerrettigheter, men NEI til nedskjæringer.

Den nyvalgte generalsekretæren, Bernadette Segol, sier at tiden er inne for reelt europeisk lederskap og for å ta de riktige beslutninger som kan bringe Europa tilbake på riktig kurs. Sommeren har vært ille og krisen har rast på finansmarkedene. Tiltakene for å redde €uroen har ikke beroliget markedene. Etter to år med ødeleggende krise må Europas ledere velge solidaritet og ikke overlate til markedet og kredittbyråene å styre. En retur til nasjonalisme vil bli katastrofal.

Les mer på LOs hjemmesider.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.