Ny urodemonstrasjon i Polen

- innholdet kan være utdatert

Det er i første rekke de to polske landsorganisasjonene som mobiliserer, men det kommer grupper med fagorganiserte fra en rekke land i første rekke naboland som Tsjekkia og Tyskland. DEFS har valgt og legge sitt styrekomitemøte også til byen, et møte som skulle vært holdt i Brussel. Dermed blir lederne for en rekke av landsorganisasjonene i Europa med i demonstrasjonen som finner sted 17. september.
Kravene er ikke nye. Det er: JA til europeisk solidaritet, JA til jobber og arbeidstakerrettigheter, men NEI til nedskjæringer.
Den nyvalgte generalsekretæren, Bernadette Segol, sier at tiden er inne for reelt europeisk lederskap og for å ta de riktige beslutninger som kan bringe Europa tilbake på riktig kurs. Sommeren har vært ille og krisen har rast på finansmarkedene. Tiltakene for å redde €uroen har ikke beroliget markedene. Etter to år med ødeleggende krise må Europas ledere velge solidaritet og ikke overlate til markedet og kredittbyråene å styre. En retur til nasjonalisme vil bli katastrofal.
Les mer på LOs hjemmesider.