Ny plan mot dumping

Publisert: 15.11.12

– innholdet kan være utdatert

Regjeringen har tidligere gjennomført to handlingsplaner mot sosial dumping. Evalueringen viser at handlingsplanene har gitt gode resultater og klare positive virkninger av tiltakene.

Tredje handlingsplan

– Nå begynner vi arbeidet med en tredje handlingsplan. Formålet er å sikre et ryddig arbeidsliv og gode lønns- og arbeidsvilkår for arbeidstakere i Norge. Vi jobber med tiltak særlig rettet mot arbeidsforholdene i en del utsatte bransjer, sa statsminister Jens Stoltenberg i sin tale til LO Stats kartellkonferanse på Gol.

Økt arbeidsinnvandring har i deler av arbeidslivet ført til problemer med sosial dumping. Det anses som sosial dumping både hvis utenlandske arbeidstakere utsettes for brudd på helse-, miljø- og sikkerhetsregler og tilbys lønn som er uakseptabelt lav.

– Regjeringen tar disse problemene på stort alvor, og ser behovet for å følge opp de tiltakene som allerede er iverksatt i tidligere handlingsplaner. Derfor tar vi nå et nytt krafttak mot sosial dumping, sier Stoltenberg.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.