Ny organisasjon for fagskolestudenter

Publisert: 08.11.11

– innholdet kan være utdatert

Fagskoleutdanningen bygger på videregående skole og er et alternativ til høgskole- og universitetsutdanning innen fag som bygg og anlegg, helse og sosialfag, kreative fag med videre. Utdanningen, som har en varighet fra et halvt til to år, er godkjent av NOKUT – nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen. Det er i dag mer enn 1.300 godkjente fagskoletilbud fra over 100 skoler, som dekker cirka 16.000 studenter.

80 fagskolestudenter ble samlet på Triaden i Lørenskog for å bygge en studentorganisasjon på linje med det andre studenter i Norge har. En arbeidsgruppe i Nasjonalt fagskoleråd har gjennomført et forberedende arbeid til denne historiske organisasjonshendelsen. LO har vært en aktiv pådriver i arbeidsgruppa.

Øke engasjementet

– Målet med en egen organisasjon er å øke fagskolestudentenes engasjement innenfor denne sektoren. Det er tverrpolitisk enighet om at fagskolene vil spille en stadig mer sentral rolle i kunnskapssamfunnet. Det foregår mange viktige debatter om utdanningssystemet og arbeidslivet. Fagskolestudentene har ikke hatt noen egen organisasjon hittil. Derfor er det viktig at de får en egen organisasjon og et talerør både i debattene og for å bli hørt overfor myndighetene, sier LO-sekretær Kristian Tangen, som er en av LOs to representanter i fagskolerådet.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.