Ny kabel mellom Danmark og Norge

Publisert: 06.08.13

– innholdet kan være utdatert

Kabelen er 130 kilometer lang og 6 500 tonn tung, og med strøm nok til 300 000 boliger. Kabelen, med navnet Skagerrak 4, går fra Bulbjerg nord for Limfjorden på Jylland til Fugleviksundet ved Kristiansand.

Norskprodusert

Sjøkabelen og den norske landkabelen er produsert ved Nexans fabrikk i Halden og ved leggingen brukte selskapet kabelskipet C/S Nexans Skagerrak.

Bedre forsyningssikkerhet

Ifølge prosjektleder Arve Strandem i Statnett skal Skagerrak 4 sørge for bedre forsyningssikkerheten i Sør-Norge.

– Norge og Danmark får bedre tilgang på strøm når vi trenger det, samtidig som kraftprisene vil bli mer stabile, sier Strandem på Statnetts hjemmeside.

Den fjerde kabelen

Skagerrak 4 (SK4) er den fjerde strømkabelen mellom Danmark og Norge. Skagerrak 1, 2 og 3 har i dag en samlet kapasitet på 1000 MW, mens den fjerde forbindelsen vil øke kapasiteten til 1 700 MW.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.