Ny europeisk føderasjon

Publisert: 18.05.12

– innholdet kan være utdatert

De tre er EMCEF (europeisk føderasjon for gruve,- kjemi- og energi), EMF (europeiske metallføderasjon) og ETUC-TCL (europeisk føderasjon for tekstiler, klær, lær og sko).

Samlet representerer den nye føderasjonen IndustriAll-European sju millioner arbeidstakere.

Mot liberalisering

Den nye organisasjon trer offisielt i kraft 1. juni og målet er at IndustriAll skal bli en sterk kamporganisasjon som skal styrke arbeidernes situasjon og betingelser innen europeisk industri. Organisasjonen skal blant annet kjempe mot ytterligere liberalisering i Europa.

Vassiliadis ble president

Michael Vassiliadis, president i Tysklands IGBCE, ble valgt til president, mens nåværende EMF generalsekretær Ulrich Eckelmann i EMF, ble valgt til jobben som generalsekretær.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.