Ny CV-standard

Publisert: 28.10.10

– innholdet kan være utdatert

Vi skal etter det nye standarden er innført slippe å taste inn den samme CV-en gang på gang når vi søker ny jobb. Det hele startet med et hjertesukk på nett. Staten fanget det opp og fikk bransjen selv på banen. Den tok ansvar.

Aktører som har deltatt i prosessen, er fra organisasjoner som WebCruiter, Easycruiter, FINN, NAV, StepStone, JobbNorge og HR Manager. Blant de drivende kreftene i prosessene, finner vi salgs- og markedsdirektør i WebCruiter AS, Erik Spade.

Leserinnlegget ble publisert i Aftenposten tidligere i år. En frustrert arbeidssøker var lei av møysommelig å måtte taste inn CV-en sin på nytt og på nytt, avhengig av hvilket system eller byrå som ble benyttet av hans potensielle nye arbeidsgivere. Innlegget ble fanget opp av noen handlingens medarbeidere i Fornyings-, arbeids- og kirkedepartementet (FAD).

– Vi leste om dette, tok kontakt med noen aktører og inviterte til et uformelt møte her hos oss, forteller Kaia Falck-Ytter, førstekonsulent i FAD. Hvilke muligheter fantes det for å utvikle en ny felles CV-standard, som alle kunne ta i bruk?

Samarbeid om ny ordning

Bransjens folk responderte positivt på utspillet, og etter ytterligere et par møter med FAD, har bransjen selv kjørt prosjektet med samordning. Konkurrenter og kolleger i rekrutteringsbransjen har jobbet målrettet med å finne håndterbare løsninger.

– Dette innebærer ikke at aktørene må endre sine egne systemer. Det betyr bare at når en kandidat har lagt seg inn ett sted, kan vedkommende lagre dette hjemme på egen PC eller mac. Og om en skulle ha behov for å legge seg inn hos en annen aktør, kan en laste opp sin opprinnelige CV og redigere denne inn i den nye aktuelle CV-en, forteller Erik Spade, og beskriver denne nyvinningen, ennå på trappene, som noe helt unikt i verdenssammenheng. At bransjene går sammen på denne måten er ganske enestående.

Det er Senter for seniorpolitikk som skriver om dette på sin hjemmeside. Les hele saken på seniorpolitikk.no.

Relevante artikler

EL og IT Forbundet er tilstede med egen stand på Eliaden på Lillestrøm 28-30 mai.
Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.