NVE:Rekordgod energimerking av hvitevarer

Publisert: 25.05.10

– innholdet kan være utdatert

I 2009 var 66 prosent av de kontrollerte hvitevarene korrekt energimerket i butikkene. Året før var andel korrekt merking 57 prosent. Resultatet i 2009 er det beste siden 2004. Etter et bunnivå i 2006, har andelen korrekt merking steget jevnt.

– Dette er en positiv utvikling, men fremdeles gjenstår mye for å nå målet om nær 100 prosent korrekt merking. Forbrukerne har krav på å vite hvilken energiklasse hvitevarene de kjøper tilhører, sier Birger Bergesen, seksjonssjef i NVE.

De fleste hvitevarer ment for husholdningsbruk skal energimerkes. Produkter som er utstilt for salg eller utleie skal være påført energimerking. NVE undersøker hvert år hvordan butikkene følger opp merkeordningen.

Totalt femti butikker fordelt på 29 kommuner i fylkene Østfold, Vestfold, Akershus, Buskerud og Hedmark ble kontrollert i fjor. Totalt ble 5004 produkter sjekket.

Relevante artikler

Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).
The Electricians’ and IT Workers’ Union has submitted demands on several fronts.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.