NVE mistenker juks i småkraftbransjen

Publisert: 20.08.12

– innholdet kan være utdatert

Etter å ha fått produksjonstall fra Statnett har NVE undersøkt kraftverk som kommer inn under overgangsordningen til det norsk-svenske elsertifikatmarkedet.

NVE har avdekket tegn til uregel­messigheter ved 70 av 141 undersøkte småkraftverk, skriver tu.no.

Om det er bygget kraftverk som systematisk avviker fra minstevannføring, er det i nærheten av miljøkriminalitet, og da vil vi koble inn Økokrim, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud til Teknisk Ukeblad.

NVE har ikke anmeldt noen i saken ennå. NVE har også selv mulighet til å gi bøter, i tillegg til at de kan kreve retting av anlegget og nekte eierne elsertifikater.

 

 

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.