Norsk LO større enn dansk LO

Publisert: 28.02.12

– innholdet kan være utdatert

Bare sist år forsvant det 45 000 personer ut av medlemsrekkene, hvorav de fleste har forlatt 3F og Handel og Kontor. I sin storhetstid var dansk L0 dobbelt så stort som norsk LO. Dansk LO kan likevel ha flere betalende medlemmer, blant annet arbeidsledige, enn norsk LO. Norsk LO er nå nr. 15 blant DEFS medlemsorganisasjoner (den europeiske faglige samorganisasjonen).

De største er fortsatt tysk og britisk LO (DGB og TUC) men de italienske, franske og spanske organisasjoner nå ligger litt over og under en million medlemmer, som var målet for den tidigere nestlederen i norsk LO. Organisasjonsgraden i Norge er lavest i Norden noe som kan forklares med at arbeidsløsekassen i de øvrige land er mye tettere på fagbevegelsen.

I Belgia som har samme system, er organisasjonsgraden på nivå med Norge. Derfra er det et stort sprang ned til resten av Europa. I Tyskland har det sunket til i underkant av 30 prosent. I Frankrike er ni prosent medlemmer, som omtales som de ”militante”. Men oppslutningen om konflikter er likevel større.

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.