Norge med energi- og klimainitiativ

Publisert: 10.10.11

– innholdet kan være utdatert

Partnerskapet tar sikte på å sikre tilgang til bærekraftig energi for å unngå utslipp av klimaskadelige gasser, ved bruk av fornybar energi og ved energisparing.

Statsminister Jens Stoltenberg presenterte Norges nye initiativ på en konferanse som Norge og Det internasjonale energibyrået (IEA) holdt i Oslo mandag og tirsdag. Blant deltagerne er FNs generalsekretær Ban Ki-moon og andre framtredende gjester.

Energi- og klimainitiativet er Norges bidrag til FNs generalsekretærs visjon om at alle bør ha tilgang til energi, at energi-effektiviseringen bør dobles og at andelen fornybar energi i verden bør dobles innen 2030.

– Vi må skape et politisk momentum for målet om energi for alle. 2012 er året for bærekraftig energi for alle, og FN-toppmøtet (Rio+20) i juni 2012 gir oss en historisk mulighet, sa Ban Ki-moon.

FNs generalsekretær har invitert ledere fra næringsliv, politikk, internasjonale organisasjoner og frivillig sektor til å møtes for å bli enige om tiltak som alle kan iverksette – lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Les mer på rejeringen.no.

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.