Nordmøre Energiverk overpriset nettleien

Publisert: 08.01.14

– innholdet kan være utdatert

Nordmøre Energiverk greide et plussresultat i 2012. Noter til regnskapet viser samtidig at nettogjelden til nettleiekundene økte med 45,2 millioner kroner. Inntektsrammen fra NVE var da satt til drøyt 152 millioner, skriver Tidens Krav.

Leien nettselskapene kan ta er regulert av myndighetene, representert ved Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). NVE fastsetter en årlig inntektsramme som selskapene må avpasse sine tariffer etter.

Forbrukerrådet kritisk

Fagdirektør Thomas Bartholdsen i Forbrukerrådet er kritisk til at Nordmøre Energiverk over to år har opparbeidet en gjeld på 50 millioner kroner til kundene.

– Jeg synes dette er underlig. Her er det snakk om såpass mye penger over kort tid at jeg spør meg om selskapet ikke her har gjort en bommert. Målet er jo at man skal styre mer- eller mindreinntekt mot null, ved at man også korrigerer og justerer prisene underveis, sier Bartholdsen til Tidens Krav.

Han oppfordrer selskapet til å se på mulighetene for å treffe bedre i framtiden.


Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.