Nordmenn trives på jobb

Publisert: 13.09.11

– innholdet kan være utdatert

41 prosent av norske arbeidstakere sier de med glede vil jobbe to år lenger enn offisiell pensjonsalder om de fikk tilbud om det. 45 prosent svarer ja til to ekstraomganger i arbeidslivet, dersom de hadde blitt tilbudt fem prosent mer i lønn, melder Randstad i en av sine fire årlige målinger av det internasjonale arbeidsmarkedet.

Undersøkelsen omfatter 43 land over hele verden, og tar utgangspunkt i landenes respektive pensjonsalder.

Midt i feltet

Norske arbeidstakere plasserer seg omtrent midt i feltet, både på topplisten over de som ubetinget vil jobbe to år ekstra, og de som trenger 5 prosent mer i lønn for å ta to nye år på kontoret. De mest arbeidslystne arbeidstakerne finnes i Tyrkia, Polen og Storbritannia, mens de ”lateste” finnes i Ungarn, Luxemburg og Tsjekkia.

Norge har i utgangspunktet høyere pensjonsalder enn de fleste andre land, og det understreker ytterligere landets eldres arbeidslyst og ønske om å bidra.

I Skandinavia utmerker Danmark seg positivt. 47 prosent av danskene har lyst på to bonusår i arbeidslivet.  I Sverige vil kun 38 prosent ta to nye år om de fikk tilbud om det.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.