Nok en advarsel fra ESA

Publisert: 04.07.11

– innholdet kan være utdatert

Regjeringen har iverksatt ILO-konvensjon 94, som innehar krav til offentlige anskaffelseskontrakter. Kontraktene skal ha bestemmelser om at lønns- og arbeidsvilkår ikke skal være dårligere enn nasjonale tariffavtaler eller det som er normalt for tilsvarende arbeid i den aktuelle sektoren.

Det mener ESA strider mot Utstasjoneringsdirektivet slik EU-domstolen har tolket Ruffert-saken.

Mangler allmennhetskravet

Norge kan ha med krav til sosial forhold i offentlig anbud, men må forøvrig følge oppskriften i Utstasjoneringsdirektivet. ESA mener den vedtatee forskriften ikke gjør det, fordi den ikke oppfyller allmennhetskravet.

2 måneders frist

Regjeringen har fått en siste advarsel om å endre forskriften. Hvis ikke, blir den sendt videre til EFTA-domstolen. Fristen for endringer er 2 måneder fra 30. juni.

Les pressemelding fra ESA.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.