NM i yrkesfag i Trondheim

Publisert: 24.10.14

– innholdet kan være utdatert

Den ene av ”våre” deltakere er elektriker Knut Martin Breivik, som arbeider hos Carlsens Elektro Installasjon i Rogaland. Knut Martin deltok nylig i yrkes-EM i Lille i Frankrike hvor han ble nummer sju. 20-åringen var fornøyd med plasseringen for det er VM i Brasil som er hans mål.

I telekommunikasjonsmontørfaget deltar Mats Storbråten. Storbråten er tilknyttet Caverion i Oslo. Begge ungdommene vant hver sin klasse under Eliaden tidligere i år.

Stort behov for fagarbeidere

Ifølge Statistisk sentralbyrå vil Norge i 2035 mangle opp mot 90 000 fagarbeidere. Det blir særlig behov innen elektro, industriell produksjon, bygg og anlegg og helse- og oppvekstfag. Når Yrkes-NM og en egen yrkesmesse arrangeres i Trondheim, gir det en mulighet for mange til å orientere seg om fagene.

Felles stand

NHO og LO har en stor felles stand på årets Yrkes-NM 2014. Her kan du delta på ulike seminarer. Det er gratis inngang og ingen påmelding.

Plass på yrkeslandslaget

Hele Norge er representert i dette norgesmesterskapet. De beste i de ulike fagene har mulighet til å komme inn på yrkeslandslaget og være med i VM som arrangeres i Brasil høsten 2015.

Les mer på nettsiden til WorldSkillsNorway

På denne siden legges det ut bilder, reportasjer og informasjon underveis i konkurransen.

Fakta om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway er den nasjonale organisasjonen for WorldSkills International. Den norske organisasjonen ble etablert i 1990 og deltok i WorldSkills Competition (Yrkes-VM) første gang i 1991.

Organisasjonen er og medlem av WorldSkills Europe. EM, VM og NM arrangeres annethvert år, NM arrangeres samme år som det er EM. WorldSkills Norway er en selvstendig ideell organisasjon.

Bak står partene i arbeids- og næringslivet med NHO og LO i spissen, KS, Utdanningsforbundet, Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, Virke, Spekter, en rekke landsforeninger i NHO og fagforbund i LO, opplæringskontor og skoler. Fylkeskommunene er støttemedlemmer. 

Relevante artikler

189 forslag til endringer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK)

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.