NHO-angrep om innleie

Publisert: 26.10.11

– innholdet kan være utdatert

Arbeidsgiverorganisasjonen skriver at den kjenner til at forbund sentralt instruerer lokale tillitsvalgte om at innleie fra produksjonsbedrifter skal velges framfor fra bemanningsbransjen. NHO argumenterer mye om hvorfor dette er kritikkverdig og hvorfor arbeidsgivere bør velge bemanningsbyråer.

Forhandlingsleder Jan Olav Andersen mener det er et bemerkelsesverdig angrep NHO presenterer på sin hjemmeside i dag.

– NHO angriper fagbevegelsen for å følge gjensidig undertegnede overenskomster. I Landsoverenskomsten for elektrofagene er inn- og utleie regulert i § 17. NHO mener at vi gjør noe ulovlig ved å praktisere egen tariffavtale, som er undertegnet av NHO, påpeker Andersen.

Forhandlingslederen kjenner ikke til hvilke arbeidstakerorganisasjoner NHO sikter til.

– Men, det er åpenbart at inn- og utleie, bemanningsbransjen og vikarbyrådirektivet er sentrale temaer i NHO. Imidlertid forskutterer NHO Vikarbyrådirektivet litt for tidlig. Det er foreløpig ikke vedtatt av Stortinget, sier Andersen.

Les “Fagbevegelsen struper bemanningsbransjen”.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.