-Nei til pensjon i hovedoppgjøret

Publisert: 20.01.16

– innholdet kan være utdatert

Norsk Industri og Fellesforbundet trekker i samme retning i en utredning om pensjon. Partene er enige før oppgjøret 2016, som var målet under oppgjøret for to år siden. Men, enigheten gjelder kun de kravene som partene ble enige om i meklingen 2014.

Norsk Industri kommer derfor til å avvise alle krav om pensjon som måtte komme i et oppgjør denne våren.

– Vår forhandlingsposisjon er at pensjon ikke er tariffestet, og at det dermed ikke hører hjemme i et oppgjør. Pensjon må eventuelt tas videre i andre sammenhenger, sier Stein Lier-Hansen til NTB, referert i Frifagbevegelse.

Forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet ønsker ikke å kommentere til Frifagbevegelse det bestemte nei som Lier-Hansen har fremet om pensjon og forhandlinger, som starter 7. mars.

Fellesforbundets krav og prioriteringer vedtas i forbundsstyrets møte kommende tirsdag, og LOs kravliste vedtas formelt av representantskapet 23. februar.

Pensjonsordningen til Fellesforbundet og Norsk Industri gir lavere pensjon til kvinner enn menn.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.