Nei til lugardeling på Gjøa

Publisert: 08.07.11

– innholdet kan være utdatert

Dette er en sak, i hovedsak for Gjøa, som har gått mellom Statoil, Petroleumstilsynet og departementet. Ptil avslo Statoils søknad i 2010, men Statoil anket avgjørelsen inn til Arbeidsdepartementet.

Nå har statsråd Hanne Bjurstrøm slått gjennom og sagt at det ikke skal deles lugarer og at det ikke skal lempes på HMS-regelverket offshore.

– Vi har et effektivt og funksjonelt trepartssamarbeid innen HMS offshore. Statoil har gjennom lenger tid utfordret regelverket ved å søke om unntak. EL & IT Forbundet har kjempet mot unntakene og nå har vi fått et bra og gledelig vedtak til beste for våre medlemmer, sier forbundssekretær Trond Løvstakken.

Dette er et endelig vedtak på generelt grunnlag, som betyr at det ikke skal tillates lugardeling i henhold til det som står i regelverket.

– Dette er et resultat av et godt samarbeid innen LO-fellesskapet og et godt stykke arbeid for forbundets fagforeninger med medlemmer innen offshore. Vi har hele tiden vært på linje med Petroleumstilsynet i denne saken, understreker Løvstakken.

Relevante artikler

Etter tre dager med forhandlinger ble EL og IT Forbundet og Fornybar Norge enige.
Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.