NAFs landsmøte: Rapport om anbudspolitikk

Publisert: 12.05.11

– innholdet kan være utdatert

Topptungt innlederpanel

Landsmøtet åpnet 10. mai med konstituering og åpningstale av Erna Hagensen. Onsdag var Roar Flåthen og Jens Stoltenberg innledere.

Torsdag 12. mai innledes av næringsminister Trond Giske, mens arbeidsminister Hanne Bjurstrøm entrer talerstolen på ettermiddagen. Fredag er det landsmøtesaker og valg, før avslutning av landsmøtet lørdag 14. mai.
Kjøreplan.

EL & IT Forbundets leder, Hans O. Felix, gjester NAFs landsmøte.

Landsmøtet blir overført via web-tv.

Viktig Fafo-rapport

Den 11. mai ble også Fafo-rapporten “Anbud og arbeidstakerrettigheter” presentert. Rapporten tar for seg anbud og rettigheter til de ansatte i renhold, vakt og anlegg, tre av bransjene som oftest er avhengig av oppdrag etter anbud, og der offentlig sektor er tungt inne. Økt bruk av anbud i offentlig sektor og tøffere anbudskrav sammen med konkurranse utenfra, har satt arbeidstakere under press. Anbud svekker rettigheter og en av fire tillitsvalgte i renhold, vakt og anlegg sier de kjenner til at folk må jobbe på dårligere vilkår enn tariffavtalene fastsetter, skriver Arbeidsmanden.no

Relevante artikler

Kl. 1800. torsdag 23. mai brøt EL og IT Forbundet forhandlingene med Abelia om IKT-overenskomsten.
Dersom meklingen mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro ikke fører fram skal det streikes i disse bedriftene.
Onsdag 22. mai startet forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og Fornybar Norge i Næringslivets Hus i Oslo.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.