Moderne slaveri større enn antatt

Publisert: 22.10.13

– innholdet kan være utdatert

Ifølge organisasjonen er det mennesker som lever i slaveri i alle de 162 land som organisasjonen har undersøkt.

I begrepet slaveri regner organisasjonen, som har sitt sete i Australia, tvangsekteskap, gjeldsslaveri, menneskehandel og tvangsarbeid.

Noen er rett og slett født inn i slaveri, og mange som regnes som slaver, er barn.

Omfattende i fattige land

Nesten halvparten av de om lag 30 millioner menneskene som kan kalles moderne slaver, befinner seg i India. Der omfatter slaveriet alt fra arbeid i steinbrudd og ovner til å lage murstein, til menneskehandel i sex-industrien.

Problemet er mest påtrengende i Mauritania, der 4 prosent av befolkningen er slaver.

I Mauritania er den vanligste formen for slaveri, den der slavestatusen arves gjennom generasjoner. Tvangsekteskap og gjeldsslaveri er heller ikke forbudt.

De ti landene som har flest mennesker som lever i slaveri, er foruten India på topp, Kina, Pakistan, Nigeria, Etiopia, Russland, Thailand, Kongo, Myanmar og Bangladesh.

De ti landene der andelen av mennesker som lever i slaveri, er høyest, er Mauritania, Haiti, Pakistan, India, Nepal, Moldova, Benin, Elfenbenskysten, Gambia og Gabon.

Rike land undervurderer antallet

Ifølge rapporten er moderne slaveri et større problem i rike land enn man tidligere har trodd. For Norges del anslås antallet til et sted mellom 620 og 690.

– Vår vurdering er at antallet mennesker som lever i slaveri er seks til ti ganger større enn vi hittil har anslått , sier Nick Grono, sjef for Walk Free Foundation.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.