Mobilisering for Egypt

Publisert: 08.02.11

– innholdet kan være utdatert

Fagforeninger rundt om i verden vil organisere demonstrasjoner ved egyptiske ambassader, og fortsette å presse sine regjeringer til å kreve demokrati i Egypt. De krever også at de ansvarlige for den voldelige undertrykkelsen av fredelige demonstrasjoner blir brakt for retten.
 
– Vi vil fortsette å presse det internasjonale samfunnet for å øke presset regimet til Hosni Mubarak så de respekterer ønskene til den egyptiske folk. Vår støtte til Egypts uavhengige fagforeninger og andre styrker for demokrati er urokkelig, og vi er fast bestemt på at det ikke skal være straffefrihet for de ansvarlige for drap, overfall og trusler av uskyldige mennesker, sier IFS generalsekretær Sharan Burrow.

LO med brev til regjeringen

I anledning den internasjonale fagbevegelsens mobilisering for demokrati i Egypt 8. februar 2011, har norsk LO på nytt sendt brev til den norske regjeringen.

LO uttrykker bekymring for den økende volden i Egypt, og ber regjeringen ta dette opp med den egyptiske regjeringen.

I brevet viser LO til informasjon fra Internasjonal Faglig Samorganisasjon om at milits som står regjeringspartiet nær nå terroriserer befolkningen, angriper demonstranter og folks ytringsfrihet. LO uttrykker solidaritet med den egyptiske befolkningen og med den nye egyptiske uavhengige fagorganisasjonen som gjør sitt beste for å forsvare arbeidstakernes rettigheter under særdeles vanskelige forhold.

På hjemmesida til det internasjonale LO, ITUC, kan du se videoer fra solidaritetsmarkeringer, finne maler for protestbrev til Egypt og lese hele resolusjonene fra ITUC.

Relevante artikler

Vi har satt oss som mål å organisere mange flere innenfor IT-bransjen. Derfor søker vi nå etter en engasjert og dedikert person til stillingen som rådgiver IT.
Telenor velger å kvitte seg med over 100 ansatte, inkludert hele kundesentret på Rørvik nord i Trøndelag. EL og IT Forbundet reagerer på begrunnelsen som selskapet gir for oppsigelsene.
Kontoret er stengt fra 22. mars til 2. april.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.