Mexico: Forsvar faglige rettigheter

Publisert: 16.02.11

– innholdet kan være utdatert

Sammen med fagorganisasjoner over hele verden vil det bli arrangert demonstrasjoner og aksjoner denne uken, til forsvar for faglige rettigheter i Mexico. Du kan bidra gjennom å delta i e-postaksjonen.

For fem år siden drepte en eksplosjon ved Grupo Méxicos Pasta de Conchos kullgruver 65 arbeidere. 63 av de 65 arbeiderne ligger fortsatt begravd i gruven, og den meksikanske regjeringen har mislykkes i å etterforske eller å reise tiltale mot de ansvarlige for ulykken. I stedet har den meksikanske regjeringen trappet opp de ulovlige og voldelige angrepene på gruvearbeidernes fagforening (SNTMMSRM) etter at denne forlangte rettferdighet og at kroppene skulle graves opp.

Uavhengige fagforbund som elektrikernes fagforbund (SME), forbundet til de ansatte i statsoljeselskapet PEMEX(UNTyPP), dekkarbeidernes forbund (SNTGTM), forbundet til de ansatte ved universitetet i Mexico (SUTUACM), telefonarbeidernes fagforbund (STRM), Authentic Workers’ Front (FAT) og 30 andre forbund tilknyttet National Union of Workers (UNT) har også opplevd en rekke voldelige angrep, forfølgelse og undertrykking av faglige rettigheter.

Relevante artikler

Dessuten har vi greid å få en ramme for kommuneoppgjøret på 5,4 prosent, noe som er godt over resultatet fra frontfaget, sier Mette Nord, leder av LO Kommune.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.