Mer utleie til bygg og anlegg

Publisert: 22.05.12

– innholdet kan være utdatert

 

Bemanningsselskapene i Norge omsatte 5,4 prosent flere timer i første kvartal i år enn i samme kvartal i fjor. Men uten en kraftig vekst i utleie av vikarer til bygg og anlegg, ville det vært en nedgang på 1,7 prosent.

– Vi er litt overrasket over at vi ikke ser en generell oppgang i bemanningsbransjen, ettersom arbeidsledigheten i Norge er så lav. Lav arbeidsledighet har tidligere gitt gode tider for bemanningsbyråene, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service, som organiserer bemanningsselskapene i Norge.

Utleie av personell til bygg- og anleggsbransjen økte med hele 43 prosent i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor, viser statistikken fra NHO Service.

Utleie til byggebransjen er dermed tilbake på 2008-nivå, altså før finanskrisen. Også utleie av teknisk personell, hovedsakelig ingeniører, økte i første kvartal, med hele 36 prosent.

– Veksten er sterkest på de områdene der det er stor mangel på norsk arbeidskraft og der bemanningsbyråene må hente vikarer i utlandet, sier Hagelien.

Les mer på NHO Service sine hjemmesider.

Relevante artikler

1. januar 2024 fornyes forsikringene i medlemskapet ditt og du får nye vilkår.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.