Menn har makta i LO

Publisert: 09.03.10

– innholdet kan være utdatert

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen i går har Klassekampen undersøkt fordelingen av medlemmer og lokale tillitsvalgte i norsk fagbevegelse. Undersøkelsen viste at LO fortsatt er en mannsbastion. Bare tre av ti tillitsvalgte er kvinner. Klassekampen har intervjuet Sissel Hallem fra EL & IT Forbundet om tallene.

– Verden blir best når både menn og kvinner er representert i besluttende fora, enten det er i fagbevegelsen eller politikken, sier Sissel Hallem til Klassekampen.

Hallem er telemontør av yrke, og hovedtillitsvalgt for de 1600 medlemmene El og IT Forbundet har i Relacom. Hun sitter også i styret for forbundet. Det gjør henne til litt av et unntak, i faglig sammenheng. For selv om kvinnene for lengst har gjort sitt inntog både i yrkeslivet, og som medlemmer i fagbevegelsen, sitter mennene fortsatt med makta.

Les mer om undersøkelsen på Frifagbevegelsen.no og hele intervjuet med Hallem på Klassekampen.no.

Relevante artikler

Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.
Med et solide ja-flertallet i Energiavtale 1-uravstemningen er EL og ITs sentrale tariffoppgjør ferdig. – En stor takk til alle tillitsvalgte og medlemmer, skriver Bjørn Fornes i denne hilsenen.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.