Meldingen i rute

Publisert: 10.08.11

– innholdet kan være utdatert

Arbeidsdepartementets lokaler i regjeringskvartalet ble totalt rasert under terrorangrepet 22.juli. Departementet kan antagelig ikke flytte tilbake før om et år. Like fullt har departementet nesten klar stortingsmeldingen om arbeidsforhold og arbeidsmiljøet. LO-Aktuelt skriver at det eneste som gjenstår, en siste runde i Regjeringen før den er klar til å legges fram for Stortinget.

Men det er en hake. Største delen av meldingen er skrevet på bokmål. Nå skal den nesten 1000 sider store stortingsmeldingen omsettes til nynorsk. Det gjør at det kommer til å gå ennå noen uker før regjeringen kan legge fram meldingen. Det er usikkert om meldingen blir klar før valget 12. september.

Stortingsmeldingen har vært kjent som arbeidsmiljømeldinga, men den vil også ta for seg en rekke spørsmål som ligger utenfor arbeidsmiljøloven. Blant annet vil den omhandle sikkerhetsspørsmål i petroleumsvirksomheten og en gjennomgang av hvordan tilsynene arbeider.

I innspurten av arbeidet med meldingen har det vært jobbet med å redusere omfanget. Men det har ikke vært noen lett oppgave når det er hele arbeidslivet som skal beskrives og drøftes.

Stortingsmeldingen skal være en tilstandsrapport om arbeidsforholdene i Norge. Det er første gang det lages en stortingsmelding som systematisk gjennomgår hvordan det står til i norsk arbeidsliv.

Les mer på frifagbevegelse.no.

Relevante artikler

Styrking av medlemmene økonomi er en prioritet. Vil endre hvordan lønna reguleres i mellomoppgjørene
Klokka 04.00 natt til onsdag 17. april ble det brudd i tarifforhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO på Telenoroverenskomsten
Her kan de lese kravene som EL og IT Forbundet fremmer på Landsoverenskomsten for elektrofagene (LOK).

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.