Mekling i gang på LOK-en

Publisert: 21.09.20
(Endret: 23.05.22)

Foto: Leif Martin Kirknes/Nettverk

Mekling om lønns- og arbeidsvilkårene på landsoverenskomsten for elektrofag (LOK) foregår nå hos Riksmekleren.

Forhandlingene endte tidligere denne måneden i brudd etter at arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo satte seg på bakbeina på flere viktige punkter. 

EL og IT Forbundet og Nelfo har tiden fram til midnatt tirsdag til å bli enige. 

– Vi har samme utgangspunkt her som i forhandlingene, vi ønsker å finne en løsning. Er det ikke mulig å bli enige, er vi godt i gang med å forberede en mulig streik, sier leder i forhandlingsutvalget og forbundsleder, Jan Olav Andersen.

EL og IT Forbundet har varslet plassoppsigelse for samtlige drøye 13.000 medlemmer på overenskomsten. Plassfratredelse er varslet for 5500 medlemmer, som vil kunne gå ut i streik fra onsdag morgen dersom meklingen ikke fører fram.

Relevante artikler

Et historisk høyt kronetillegg ble resultatet etter årets lønnsforhandling i Energiavtale 1.
– Vi har fått gjennomslag for å løfte hele laget, sikre likelønn og utjevne forskjeller, sier Egil André Aas, leder i LO Stat.
LO kommune krever økt lønn for hele laget av kommuneansatte, samtidig som de med lav lønn må få et ekstra løft. – Vi må godt over rammen fra privat sektor i KS-oppgjøret, sier LO Kommunes leder.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.