Medhold hos Arbeidstilsynet

Publisert: 30.09.16

– innholdet kan være utdatert

EL og IT Forbundet streiker mot KS Bedrift for å beholde den hviletiden beredskapsvaktene har i dag. Det vil si avspaseringsfaktor 1/5, mens KS vil ligge på lovens minstestandard som er 1/7.

Kragerø Energi Holding AS, Midt-Telemark Energi AS og Notodden Energi AS har allerede innført minstestandarden som kompensasjon for sine beredskapsvakter, noe som førte til at EL og IT Forbundet brakte sakene inn for Arbeidstilsynet. Vedtakene derfra ble at beregningsbrøken for de aktuelle vaktberedskapen fastsettes til 1/5. Det er i tråd med det EL og IT Forbundet har krevd i tarifforhandlingene.

– Dette er tre ulike selskap, både i geografi, terreng og klima hvor Arbeidstilsynet har gjort identiske vedtak. Den fornuftige løsningen er at hovedregelen i tariffavtalen bør være én time avspasering for hver femte time på vakt. Ikke hver syvende, sier forhandlingsleder i EL og IT Forbundet, Bjørn Fornes.

To av vedtakene er allerede anket.

Les mer om streiken her.

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.