Massivt JA i uravstemningen i Telenor

Publisert: 03.06.16

– innholdet kan være utdatert

Den nye avtalen sier at bedriftene på overenskomstene skal foreta en gjennomgang for å sikre at det ikke foreligger lønnsforskjeller pga kjønn. Partene på bedriften skal oppsummere halvveis i og ved tariffperiodens avslutning.

– At likestilling igjen blir satt på dagsorden er svært gledelig, sier Reidunn Wahl, forbundssekretær i EL og IT Forbundet.

Viktig oppfordring

Wahl kommer med en viktig oppfordring:

– Medlemmer som har eksempler på forhold som det må sees nærmere på må ta kontakt med de tillitsvalgte slik at de blir en del av gjennomgangen. Kvinners rettigheter i arbeids- og samfunnsliv er viktig for fagbevegelsen, sier forbundssekretær Reidunn Wahl.

97,6 prosent sa ja

Avtalen omfatter 18 bedrifter.

– Et resultat på 97,6 prosent JA av de som har deltatt i uravstemningen tyder på at sakene har engasjert. Frammøte var på 59,3 prosent. Det er ansett som et bra oppmøte i IKT-bransjen, sier Wahl.

 

 

Relevante artikler

Ytterligere 15.509 kan bli tatt ut i streik, med 2530 fra EL og IT Forbundet, hvis ikke partene blir enige under mekling i dag.
10 900 kr lønnstillegg, økning i reisetillegget ved overnatting, og tydeligere vern av ansattes fritid er noen av resultatene fra forhandlingene i Energiavtale I.
Drøyt 3140 elektrikere ved 61 bedrifter vil bli tatt ut i det første streikeuttak dersom elektriker-meklingen ikke fører fram denne uken.

Søk på siden

Language
Language
Language

Gi oss en tilbakemelding

Vi setter stor pris på om du sender oss en tilbakemelding om du oppdager feil og mangler på nettstedet, eller om du savner informasjon.